Zo groot, zo klein, kan een wonder zijn


Het leven lijkt gedeeltelijk tot stilstand te komen. Als ik voor mijzelf en ons gezin spreek doen wij bijna alles in en rond het huis. Jasper, mijn man, gaat aangepast nog wel naar zijn werk. Maar verder doen we alles thuis. Het is een uitje om even naar de supermarkt te gaan. Het voelt alsof de tijd stil staat. Moeder natuur staat echter niet stil, de wereld draait gewoon door. Op dit moment zijn er zo veel aanstaande ouders in blije verwachting van hun eerste of volgende kindje. Een bijzondere en spannende tijd. Alle ouders, maar vooral alle mama's krijgen weer dat 'oer' gevoel terug als het over een zwangerschap, bevalling of baby gaat. Het is iets wat zo speciaal is en waar je op dat moment alleen maar mee bezig bent. Lekker in je bubbel met je baby. Ik kan mij voorstellen dat er voor zwangere vrouwen op dit moment een nieuwe vorm van spanning bij is gekomen. Door het corona virus zijn er consequenties. Controles worden teruggeschroefd, de partner mag niet altijd meer mee. Ouders2be moeten andere beslissingen nemen dan ze voor ogen hadden. Dat is niet anders, maar daar mag je best even van balen. Zwanger zijn, een kindje mogen verwelkomen gaat over jullie als ouders en over jullie als gezin. Daar ligt de grondslag, daar begint de hechting tussen kind en ouders. De tijd lijkt voor veel mensen stil te staan, maar in de tussentijd doet de natuur zijn werk. Het is nu dubbel als je een kindje mag krijgen. Het is fijn om echt even samen als gezin te zijn, zonder andere mensen om je heen. Zo kan je wennen aan elkaar en het ouderschap. Maar je wilt 'je trots' delen met familie en vrienden. Op dit moment kan en mag dat niet. Je deelt trots foto's, filmpjes, of opa en oma zwaaien door het raam. Dit is niet voor altijd, maar voor nu de enige manier om toch contact te maken.

Voor alle aanstaande ouders, geniet van elkaar en knuffel maar veel. Geniet van de tijd alleen met je gezin. 'Ouderschap is het mooiste wat er is'.

 

'Op 24 maart 2020; zo groot, zo klein, kan een wonder zijn. Welkom op deze wereld lieve Noah Aiden'. Wat fijn dat jij er bent.

 

Lieve vriendin, deze is voor jou. Trots op hoe jullie dit samen hebben gedaan en het gaan doen. Precies op de uitgerekende datum is jullie zoon gezond ter wereld gekomen. Samen met Thijs verjaren zij op de 24e van Maart, hoe bijzonder is dat.

Zorg voor elkaar en maak er een fantastisch avontuur van.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven