Mam, wanneer mag ik weer afspreken?

Ik heb heerlijk geslapen. Vandaag is het dinsdag 17 maart 2020. We mogen schoolwerk ophalen. Op de fiets(gelijk beweging) ga ik dit met mijn 2 jongens doen. Ik heb er zin in, dan is de dagstructuur wat betreft school automatisch georganiseerd. Alsof we bij een afhaal Chinees staan krijgen we door het raam van de klas ons pakket. Een behoorlijk pakket....


Eenmaal thuis neem ik met mijn oudste de weekplanning door. We maken afspraken over schoolwerk, pauze, eten en spelen. Gouden tip, volg gewoon de tijden van school. Hij is dat ritme gewend. Tot mijn verbazing kan hij heel zelfstandig werken, erg knap en fijn. Hij werkt wel super snel. Als hij voor mijn gevoel net aan de slag is, staat hij al weer naast mij dat hij klaar is. We kijken het werk samen na zodat hij daarna aan iets anders kan beginnen. Door die snelheid doe ik zelf wel een half uur over 1 e-mail. De school heeft echt een duidelijke planning en aanwijzingen gegeven, top! Ik mis in de planning wel aandacht voor minder cognitieve activiteiten. Natuurlijk kan je als ouder zelf verzinnen activiteiten verzinnen, maar een aantal voorbeelden zijn altijd welkom. Binnenkort zal ik wat tips en voorbeelden delen in een blog. Het voelt vandaag wel raar, zo'n gevoel van haast. Schoolwerk, eten maken, weer schoolwerk, pauze, schoolwerk, mail/berichten checken, de was weg werken, boodschappen halen in een lege supermarkt, weer schoolwerk, avondeten, kinderen naar bed, in de avond zelf inloggen voor werk. Na het lezen van deze zin wekt het al een vorm van haast op. Ik weet het, ik mag niet klagen, we zijn gezond. Mijn jongste heeft nu een goede verkoudheid te pakken, maar verder vergaat het ons goed. Ik weet dat dit went, we maken er het beste van, maar ik denk dat het fijn en goed is om elkaar als ouders af en toe op te zoeken. Even ventileren en bij elkaar ideeën op doen. Dat is zo fijn, we lopen allemaal tegen hetzelfde aan. Of ben ik de enige? Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik heb behoefte aan structuur en een schema zodat iedereen weet wat de afspraken zijn. Rust, regelmaat en reinheid werkt voor ons in deze situatie nog steeds. Ik heb mij voorgenomen om vanaf nu vooral mogelijkheden te zien. Want ja, ik breng wel veel tijd met mijn jongens door op deze manier. Maar dat neemt niet weg dat de dagen wat hobbelig verlopen. Het is voor ons, maar ook voor de kinderen wennen. Mijn oudste mist zijn vriendjes en zijn juf. 'Mam, wanneer mag ik weer afspreken'? Ik weet het niet lieverd, ik hoop heel snel.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven